Грицак хотів би переглянути деякі рішення про люстрацію в СБУ

Середа, 22 червня 2016, 16:25

Голова Служби безпеки України Василь Грицак вважає, що люструвати треба лише тих чиновників, які вчинили злочини.

Про це він сказав в інтерв'ю Ліга.net, відповідаючи на запитання, чи підтримує він люстрацію співробітників СБУ на всіх рівнях.

"Підтримую. Але я проти люстрації, яка проходить за формальними ознаками. Наприклад, якийсь заступник начальника регіонального органа в Тернополеві потрапив під люстрацію. Він в очі Януковича ніколи не бачив, нічого поганого не зробив. І його, за формальною ознакою, звільняють. Це просто як приклад", – сказав Грицак.

"І при цьому є люди, які взагалі не мали відношення до керівних посад, але чинили свавілля – ламали долі, підпалювали активістам машини. Їх люстрація не стосується", – додав він

"На жаль, нинішня люстрація вибила з СБУ багато хороших кадрів, яким мені соромно дивитися в очі. Вони приходять і кажуть: "Василю Сергійовичу, хай прийде хоч одна людина з Майдану й скаже, що я вчинив щось не так чи чимсь нашкодив під час Революції гідності", – сказав Грицак.

Він згоден, що "люстрація потрібна".

"Ті, хто вчинив злочини, хто шкодив українському народу, але ж ідеться про Службу безпеки України – читай, українського народу – з ним треба чинити, як належить: звільняти чи саджати за ґрати, якщо є склад злочину", – сказав Грицак.

"Я розумію, що це надзвичайно важка праця. Але є рішення про люстрацію, які я хотів би переглянути", – додав голова СБУ.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...