У КНДР заявили про успішний запуск балістичної ракети

Четвер, 23 червня 2016, 05:32

Лідер Північної Кореї заявив, що успішно випробувана балістична ракета середнього радіусу дії є прямою загрозою американським військовим базам в Тихому океані.

Про це з посиланням на північнокорейські ЗМІ пише AFP.

Керівник КНДР Кім Чен Ин, який особисто контролював випробування ракети Мусудан, заявив, що це стало "великою подією", яка істотно посилила превентивний ядерний потенціал Північної Кореї.

Ракети середньої дальності типу Мусудан, також відомі як Hwasong-10, мають теоретичний діапазон дії приблизно між 2500 і 4000 км. Таким чином нижня межа ураження цієї ракети охоплює всю Південну Корею і Японію, в той час як верхня межа діапазону включає в себе військові бази США на Гуамі.

Як повідомлялося, у середу, 22 червня, Північна Корея двічі запускала балістичні ракети. Перша ракета пролетіла близько 150 кілометрів і вибухнула в повітрі, друга - пролетіла приблизно 400 кілометрів.

Північнокорейске інформагенство ЦТАК заявило, що ця ракета спеціально була запущена під великим кутом, щоб симулювати повний діапазон її дії, і досягла максимальної висоти понад 1400 км.

Запуск ракет засудили в РБ ООН і закликали до чіткої відповіді на неприйнятне порушення резолюцій ООН.

США, НАТО і Японія також засудили ядерні випробування КНДР, пообіцявши домагатися посилення санкцій відносно Пхеньяну.

Зокрема, у японському уряді заявили, що збиватимуть будь-які північнокорейські ракети, які становитимуть загрозу території Японії.

Як відомо, Рада Безпеки ООН 2 березня одноголосно прийняла резолюцію про посилення санкцій відносно Північної Кореї. Зокрема, в КНДР був заборонений експорт матеріалів, які можуть використовуватися в ядерній програмі країни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування