ГПУ кличе на допит Аксьонова й Поклонську

Четвер, 23 червня 2016, 12:18

Генеральна прокуратура викликала на допит ставлеників російської влади в Криму, зокрема так званого "прокурора" Наталю Поклонську та главу окупаційного уряду Сергія Аксьонова.

Згідно з повістками, опублікованими в газеті "Урядовий кур'єр", допит запланований на 29 червня.

Підозрюваним вказано з'явитись до старшого слідчого в ОВС Генеральної прокуратури України Атаманчука А.М. для допиту в кримінальному провадженні No 12014010790000081.

Звинувачення, які фігурують у вказаному провадженні, стосуються дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посягання на територіальну цілісність і недоторканність України; створення злочинної організації; терористичної діяльністі; захоплення державної установи; захоплення державних або громадських будівель чи споруд; втручання в діяльність працівника правоохоронного органу.

Окрім Поклонської й Аксьонова у цьому провадженні на допит викликають, так званого "міністра внутрішніх справ" Криму Сергія Абісова, екс-начальника управління СБУ в Севастополі Петра Зиму, "голову Верховної Ради" Криму Володимира Константинова.

Повістки також стосуються так званих "начальника прикордонників" Криму Віктора Мельниченка, "екс-віце-прем'єра" Криму Рустама Темиргалієва, колишнього самопроголошеного губернатора Севастополя Олексія Чалого і "начальника управління МНС" Криму Сергія Шахова.

Як відомо, раніше Печерський районний суд Києва дав дозвіл на затримання Сергія Аксьонова.

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News