Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна надіслала в РФ запит на видачу Клиха

Четвер, 23 червня 2016, 16:03

Міністерство юстиції України направило в Російську Федерацію запит на видачу громадянина України Станіслава Клиха.

Про це повідомила перший заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова.

Вона уточнила, що запит було надіслано одночасно із запитом по Карпюку на виконання Конвенції про передачу засуджених осіб.

"Поки немає реакції РФ (на запит про видачу українця Миколи Карпюка - ред.). Ми очікуємо, що це зараз може вирішитися в політичній площині", - сказала вона журналістам.

Севостьянова наголосила, що значно більше часу займає процедура повернення для виконання покарання, а не обміну. Відповідаючи на уточнююче питання, чи стосується це тільки Карпюка чи Клиха теж, вона сказала: "Так, теж".

Як повідомлялося, 19 травня 2016 року суд присяжних в Грозному (РФ) визнав винними громадян України Миколу Карпюка та Станіслава Клиха. За версією російського слідства, вони були членами організації УНА-УНСО і наприкінці 1994 - початку 1995 року воювали проти російських федеральних сил у складі збройних формувань самопроголошеної Чеченської Республіки Ічкерія. Слідство заявило, що вони брали участь у боях з російськими військами в Грозному, зокрема в боях в районі площі "Мінутка" і біля Президентського палацу.

16 червня заступник міністра юстиції України Сергій Пєтухов повідомив, що Мін'юст направив в РФ запит про передачу українській стороні Карпюка.

Інтерфакс-УкраїнаУкраїнські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування