Мін'юст просить Росію провести відеодопит Януковича

Четвер, 23 червня 2016, 19:01
Мін'юст просить Росію провести відеодопит Януковича

Міністерство юстиції України відправляє у Мін'юст Росії запит Святошинського суду про проведення допиту в режимі відеоконференції екс-президента Віктора Януковича та колишнього командуючого внутрішніми військами Станіслава Шуляка.

Про це у четвер на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра юстиції України Сергій Петухов.

"Відправляємо в Мін'юст РФ запит Святошинського суду про проведення допиту Януковича та Шуляка в режимі відеоконференції як свідків по справі про розстріл Майдану беркутівцями 20 лютого 2014 року", - написав він.

"Чекаємо на чергову дозу легітимності з Ростову", - додав Петухов.

Як відомо, Святошинський районний суд Києва вирішив допитати у відеоконференцзв'язку колишнього президента Віктора Януковича в справі проти 5 колишніх співробітників "Беркута", яких звинувачують у розстрілі 48 активістів Євромайдану.

Також захисники екс-беркутівців попросили суд допитати шляхом відеозв'язку колишнього командувача Внутрішніми військами Станіслава Шуляка.

Суд вирішив задовольнити клопотання захисту про допит низки осіб, в тому числі і Януковича.

При цьому суд зобов'язав адвокатів екс-беркутівців забезпечити явку всіх допитуваних і підготувати документи про міжнародно-правову допомогу для допиту шляхом відеоконференцзв'язку Януковича і Шуляка.

Олександр Шумілін, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування