Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До кінця року Україна отримає безвізовий режим з ЄС – віце-прем'єр

П'ятниця, 24 червня 2016, 16:24

Попри референдум у Великій Британії Україна до кінця 2016 року повинна отримати безвізовий режим.

Про це журналістам заявила віце-премʼєр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Це вплине на Європейський союз, який зараз повинен внутрішньо мобілізуватися. Ми з повагою ставимося до рішення громадян Великої Британії, але нам шкода, що так відбувається. Європейський союз буде змушений сконцентруватися на своїх проблемах, щоб вийти сильнішими", - зазначила вона.

За словами міністра, деякі процеси співпраці України та ЄС будуть відбуватися повільніше. "Ми втратимо, може, тижні, може, місяці у тих рішеннях, які ЄС має приймати щодо нас", - зазначила Климпуш-Цинцадзе.

На запитання журналістів, чи референдум вплине на безвізовий режим України, міністр заявила: "Він може відтермінувати прийняття рішення, але я не думаю що ми говоримо про відтермінування довгої перспективи. Я оптиміст, я вважаю, що до кінця цього року ми 100% будемо його (безвізовий режим – ред.) мати", - додала міністр.

Нагадаємо, за вихід Британії з ЄС проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС, проголосували 48,1%.

Раніше  перший заступник голови Верховної ради Ірина Геращенко заявила, що наслідки британського референдуму можуть мати негативний вплив на запровадження безвізового режиму між Україною і ЄС.

Роман Кравець, Тетяна Кусок, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування