Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У п'ятницю бойовики обстрілювали позиції, на яких був Порошенко

Субота, 25 червня 2016, 13:40
Фото з Facebook президента

У п'ятницю бойовики відкривали вогонь на Донецькому напрямку по позиціях, які цього дня відвідував президент Петро Порошенко.

Про це повідомив спікер адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко на брифінгу в суботу в Києві.

"Донецький напрямок: у Зайцевому, Майорську, Авдіївці, Опитному та Водяному відбулися ворожі мінометні обстріли, а в Пісках противник відкривав вогонь зі ствольної артилерії. Загалом по наших позиціях було випущено понад 130 мін і 26 снарядів. Вчора ж на цих позиціях перебував і президент України", - сказав Лисенко.

"Незважаючи на вогонь ворога, він проінспектував кілька наших опорних пунктів та знайшов можливість поспілкуватися з українськими захисниками. А на легендарному блокпосту "Республіка Міст", який розташований всього за 800 м від Донецького летовища, глава держави вручив нашим воїнам високі державні нагороди та підписав указ про демобілізацію військовослужбовців, призваних протягом 5 хвилі", - зазначив спікер з питань АТО.

За його словами, мобілізовані будуть звільнені протягом червня-липня цього року.

Як повідомлялося, у п'ятницю Порошенко підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців, призваних в рамках 5 хвилі мобілізації.

"Водяне. Два кілометри до нового терміналу та 800 метрів до злітної смуги Донецького аеропорту. Проінспектував лінію опорних пунктів на передовій і подякував нашим хлопцям за службу. У них на очах підписав указ про демобілізацію військовослужбовців п'ятої хвилі", - написав президент.

Катерина Тищенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування