Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії лякають, що кримські татари готують "теракти" в Керченській протоці

Понеділок, 27 червня 2016, 09:48

Російський телеканал НТВ 26 червня випустив сюжет про нібито підготовку учасниками "Громадянської блокади Криму" диверсії в Керченській протоці.

Герой сюжету, Ернест Аблязімов, який раніше нібито брав участь в блокаді Криму, розповів про підготовку перекриття Керченської протоки сталевими тросами в рамках морської блокади Криму.

Аблязімов стверджує, що вчинити "теракт" йому сказав лідер акції Ленур Іслямов. За твердженням авторів сюжету, троси, з пофарбованими в колір морської води поплавками, повинні були плавати на поверхні води, перекриваючи всю протоку і могли привести до краху кораблів, на гвинти яких вони могли намотатися.

За твердженням авторів сюжету, цей план провалився через поломку мотора на судні.

Іслямов у коментарі "Крим.Реаліі" спростував інформацію про те, що в Керченській протоці готувалася дана диверсія.

"Що ми, діти чи що, якими тросами перекривати, про що ви говорите? Не дивіться радянських телеканалів перед їдою", - заявив Іслямов.

Він стверджує, що сам він сюжет НТВ не дивився.

У вересні 2015 року розпочався перший етап безстрокової акції з блокування вантажного транспорту, який постачав до Криму українські продукти і товари. Економічна блокада була ініційована лідерами кримських татар. У листопаді стартував другий її етап - енергетичний.

Іслямов також анонсував проведення так званої "морської блокади Криму", але не коментував, у чому вона полягатиме.

В середині січня поточного року акція змінила формат. Зараз учасники блокади в складі об'єднання "Аскер" почали спільне несення служби з українськими прикордонниками на адмінкордоні з півостровом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...