Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Меркель: вибори на Донбасі зараз неможливі, бо небезпечно

Понеділок, 27 червня 2016, 17:45

Провести вибори на Донбасі зараз неможливо, тому що там й досі небезпечно.

Про це сказала Канцлер Німеччини Ангела Меркель на брифінгу в рамах візиту прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана до Берліна.

"Ситуація з припиненням вогню дуже нестабільна і йдеться не лише про політичні, а й про інші питання. Зараз вибори не можуть відбутися з об'єктивних причин, тому що на Донбасі зараз небезпечно", – заявила вона.

"Потім нам також потрібно виробити спільні кроки, що стосуються  припинення вогню і перемир'я", – додала Меркель.

Вона не змогла назвати дату, коли можна буде провести вибори.

Меркель зазначила, що ведеться активна робота над законом про вибори, дискусії йдуть з експертами з права, з представниками ОБСЄ. Багато що залежить від успіху роботи у Тристоронній групі.

Після цього треба буде ще працювати над тим, щоб створити всі умови, забезпечити фазу стабільного перемир'я і лише після цього можуть відбутися вибори.

Поки що сторони "ще не досягли того моменту, коли розмови на політичному рівні стали б перспективними", констатувала Меркель.

Вона не виключила, "нормандська четвірка" незабаром досягне цього. Меркель планує продовжувати активні контакти з президентом України Петром Порошенком.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зазначив, що вибори на Донбасі відбудуться лише після виконання Росією Мінських угод.

УНІАН, "Укрінформ"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування