Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Рахунки "Енергоатому" розблоковані - Насалик

Середа, 29 червня 2016, 02:01

Рахунки держпідприємства "НАЕК" Енергоатом ", заарештовані ще в березні цього року, розблоковані.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, передає Інтерфакс-Україна.

"Нарешті вдалося розблокувати рахунки НАЕК "Енергоатому" (завдяки прем'єр-міністру), що дає можливість стабілізувати роботу", - написав він у коментарях до посту на своїй сторінці в facebook.

У березні 2016 року Державна виконавча служба України заарештувала рахунки і майно "Енергоатому" на загальну суму 200 млрд грн, фактично заблокувавши фінансово-господарську діяльність найбільшої в Україні енергогенеруючої компанії. Арешт рахунків був проведений у справі про стягнення заборгованості в 127,3 млн грн на користь ЗАТ СП "Укрелектроват", яку "Енергоатом" вважає сумнівною. Дана сума боргу була сформована шляхом індексації боргу в 2,5 млн грн за одноосібним рішенням судового експерта.

Через блокування рахунків і проблеми з платежами з боку "Енергоатома" "Росатом" відклав вивезення першої в цьому році партії відпрацьованого ядерного палива (ВЯП) з України.

"Енергоатом" є оператором всіх діючих АЕС України. Експлуатує Запорізьку, Південно-Українську, Рівненську і Хмельницьку станції, оснащені водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування