Холодницький: учасники "схеми Онищенка" намагатимуться утекти в РФ або Крим

Середа, 29 червня 2016, 14:02

Антикорупційна прокуратура готова оголосити підозру депутату Олександру Онищенку одразу після надання Верховною Радою дозволу на притягнення його до відповідальності.

Про це журналістам повідомив голова Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький перед засіданням регламентного комітету.

"Процедурно, Рада має надати дозвіл. Ми готові одразу оголосити Онищенку підозру", - сказав він.

Крім того, він наголосив, що фігуранти справи Онищенка намагатимуться утекти як на територію РФ, так і на окуповану Росією територію Криму.

"Є дуже ґрунтовна підозра про те, що всі учасники цієї схеми будуть намагатися втекти на території або не підконтрольні українській владі, зокрема Крим, або як це учасник – в Росію. Самі розумієте, переговори з країною-агресором про видачу злочинців трошки можуть затягнутися",  сказав Холодницький.

О 14 годині у ВР розпочалося засідання регламентного комітету, який має розглянути подання ГПУ про надання згоди ВР на зняття депутатської недоторканності з депутата Олександра Онищенка.

На засідання прийшли Генпрокурор Юрій Луценко та сам Онищенко. Кворум також є.

 
Засідання комітету
Роман Романюк, УП
 
Роман Кравець, уп

Його і ще 20 фігурантів підозрюють в махінаціях з газом держкомпанії "Укгаздобича", який отримували за договором про спільну діяльність.

На думку слідства, компанії, підконтрольні Онищенку, перепродавали куплений у держкомпаній газ своїм же фірмам за заниженими цінами, а після цього реалізовували його кінцевим споживачам за ринковою ціною.

Роман Романюк, Оксана Коваленко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...