Путін зробив вдову загиблого на Донбасі журналіста суддею ВС РФ

Середа, 29 червня 2016, 19:17

Рада Федерації призначила за поданням президента РФ Володимира Путіна Катерину Корнелюк на посаду судді Верховного суду Росії.

Про це в середу повідомляє РИА Новости.

За словами джерела видання, це вдова загиблого на Донбасі російського журналіста ВГТРК Ігоря Корнелюка, у вбивстві якого РФ звинувачувала українську військовослужбовця Надію Савченко.

Як відомо, після обміну Савченко на російських військових Єрофеєва і Александрова Кремль заявив, що про помилування Савченко Путіна просили вдова Корнелюка і сестра другого загиблого журналіста Антона Волошина.

Як повідомив, представник президента РФ у Раді федерації Артур Муравйов, до сих пір Корнелюк обіймала посаду судді арбітражного суду Ямало-Ненецького округу.

У документах Вищої кваліфікаційної колегії суддів йдеться, що Корнелюк (народилася в 1977 році) має стаж в юриспруденції більше шести років. Планується, що вона буде працювати в колегії з економічних спорів.

Верховний суд Росії включає більше 100 суддів. Вони організовані в президію з 13 суддів і сім колегій (три складу колегії в цивільних справах, чотири у кримінальних, чотири з адміністративних та три з економічних, колегія у справах військовослужбовців, апеляційна колегія і дисциплінарна колегія).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування