Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ОБСЄ вимагають покарати причетних до оприлюднення даних журналістів

П'ятниця, 3 червня 2016, 00:38

В Організації з безпеки та співпраці в Європі (ОБСЄ) сподіваються, що внаслідок розслідування причетні до оприлюднення на сайті "Миротворець" особистих даних журналістів будуть притягнуті до відповідальності.

Про це заявила представниця ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович, пише DW.com.

За словами Міятович, необхідно швидко та прозоро провести розслідування та встановити тих, хто винен в оприлюднені особистих даних журналістів, акредитованих на Донбасі.

"Сподіваюся, що в результаті розслідування ті, хто причетний до витоку та оприлюднення особистих даних журналістів на сайті "Миротворець", будуть притягнуті до відповідальності", - йдеться в заяві.

"Публікація таких даних може становити серйозну загрозу для журналістів, - додала Міятович. - Журналістам в Україні потрібно мати змогу виконувати свою роботу на Донбасі та будь-де без погроз, утисків та залякувань".

Поліція Києва 2 червня попросила представників ЗМІ, чиї дані оприлюднені на сайті "Миротворець" і які зазнали перешкоджання у професійній діяльності, звернутися у слідче управління для надання показань у якості свідків.

Посли країн Великої сімки у Києві 2 червня теж висловили свою стурбованість через оприлюднення особистих даних журналістів сайтом "Миротворець" й закликали відповідальних за публікацію осіб видалити ці дані.

"Це суперечить духу та букві українського законодавства, яке чітко визначає, що персональні дані можуть бути публічно оприлюднені у разі особистої згоди. Це також суперечить міжнародним зобов’язанням України", - йдеться у спільній заяві послів країн Великої сімки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування