Гройсман сказав, що доля сміттєзвалищ – компетенція місцевих влад

П'ятниця, 3 червня 2016, 10:35

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що місцева влада може сама подбати про стан сміттєзвалищ.

Про це він сказав у Верховній Раді, відповідаючи на запитання під час години уряду

У Львові сталася "жахлива трагедія", бо "сміттєзвалища в Україні знаходяться в тотально жахливому стані", сказав Гройсман.

"Це питання суто господарське. Його потрібно було вирішити давно. Але маємо ситуацію сьогодні надзвичайно жахливу. Зробити рекультивацію цього полігону – абсолютно нормально і реально, це питання до місцевої влади Львова. Якщо потрібна буде допомога уряду – ми готові надати допомогу. Але це компетенція місцевих органів влади", – заявив прем'єр.

"Якщо потрібна допомога сім'ям – і міська рада її не виділила, ми готові теж допомогти", – додав він.

"Уряд чи державна влада не управляє цим полігоном… Я дав доручення Міністерству екології вивчити стан всіх полігонів в Україні це питання треба вирішати", – наголосив Гройсман.

Він вважає, що "сьогодні в умовах фінансової децентралізації можливо це зробити ресурсами місцевих бюджетів, місцевих рад".

"Немає проблем – якщо хтось не знає, можу розказати на пальцях, як це потрібно зробити і що потрібно зробити, щоб забрати фільтрат, зробити дегазацію цих полігонів, встановити спеціальне обладнання видобутку газу, виробляти електроенергію – ще й постачати її прилеглим територіям", – сказав Гройсман.

Гройсман зазначив, що свого часу "мав точно такий же полігон, у жахливому стані" – і на Вінниччині вдалося навести там лад за декілька років і без державної підтримки.

Як відомо, цього тижня у Львівській області на сміттєзвалищі під час гасіння пожежі стався зсув – і троє рятувальників загинули, під завалами міг опинитися ще комунальник – але його тіло не знайшли.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування