Росія посилює війська на західному кордоні

П'ятниця, 3 червня 2016, 13:15

Росія посилює угруповання військ на західному стратегічному напрямі у зв'язку із збільшеною активністю НАТО у Східній Європі.

Про це повідомляє "Інтерфакс-АВН" з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією.

"Паралельно з формуванням трьох нових дивізій (двох у складі Західного військового округу, одній – у межах Південного військового округу, додатково до західного кордону Росії передислокуються з центральних районів країни дві окремі мотострілецькі бригади", – уточнив співрозмовник агентства.

За його даними, почалася передислокація з Єкатеринбурга в Клинці (Брянська область) 28-ї окремої мотострілкової бригади. З Самари в Валуйки (Білгородська область) передислоковується 23-а окрема мотострілецька бригада.

"Безумовно, ці заходи можна розглядати як відповідь на зростаючу активність Північноатлантичного альянсу поблизу кордонів Росії", – вважає він.

Раніше повідомлялося, що угруповання військ на Західному стратегічному напрямку буде до кінця року буде посилена за рахунок формування трьох нових мотострілкових дивізій з місцями дислокації в Єльному (Смоленська область), Воронезькій та Ростовській областях.

"В даний час йде процес формування трьох дивізій. Нові з'єднання повинні бути сформовані до 1 грудня, коли у Збройних силах починається зимовий період навчання", – повідомило агентству джерело.

Вперше про формування трьох нових дивізій на Західному стратегічному напрямку міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив 14 січня. Пізніше він сказав, що дві нові дивізії будуть створені в Західному військовому окрузі і одна в Південному для протидії нарощування сил НАТО біля російських кордонів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування