Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сурков хотів "децентралізації" 9 червня - Порошенко

П'ятниця, 3 червня 2016, 16:25

Президент Петро Порошенко підозрює, що чутки про таємну зміну Конституції України в частині децентралізації розповсюджують люди президента Росії Володимира Путіна.

"Щодо змін до Конституції в частині децентралізації я залишаюся оптимістом. Я маю декілька конструктивних пропозицій до парламенту, які… додадуть аргументації, щоб проголосувати зміни до Конституції в частині децентралізації" , – сказав він на прес-конференції.

"Але хочу наголосити, що інформація, яка останнім часом була розповсюджена певними безвідповідальними політиками про те, що нібито 9 числа – таємна позачергова сесія, де ми збираємося чи то закон про вибори, чи то закон про Конституцію голосувати, має неукраїнське походження", – зазначив президент.

"Не знаю, чи можу сказати, чи ні, але під час зустрічі в Москві з нашими французькими й німецькими колегами саме пан Сурков (помічник Путіна – ред.) сказав, що 9 числа було б добре почати зі змін до Конституції" – заявив він.

"Ми будемо починати з забезпечення безпеки. Закон, український народ дає мені як президенту це право", – додав Порошенко.

Загалом щодо децентралізації він сказав, що вона передбачає і права, і обов'язки місцевої влади – і ця система має працювати узгоджено

"Дали гроші, дали права – і дали відповідальність… Якщо ви будете тримати ці гроші на депозиті, очікуючи дострокових виборів, я буду на це реагувати…", – сказав Порошенко.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування