Порошенко: Brexit не завадить Україні отримати безвізовий режим

Четвер, 30 червня 2016, 13:48

Глава української держави Петро Порошенко впевнений, що можливий вихід Британії з Європейського Союзу не стане загрозою для європейських прагнень України, в тому числі скасування ЄС віз для українців.

Про це він заявив на спільній прес-конференції з президентом Болгарії Росеном Плевнелієвим в Софії в четвер після двосторонніх переговорів, передає "Інтерфакс-Україна".

"Європейським прагненням України нічого не загрожує: у нас буде безвізовий режим з Євросоюзом, ми завершимо процедуру ратифікації Угоди про асоціацію, ми розширимо секторальне співробітництво, ми імплементуємо Угоду про асоціацію і реформи, які кардинально змінять нашу країну", – висловив упевненість Порошенко.

Глава української держави запевнив, що "Рубікон на шляху до Євросоюзу Україна пройшла, і ніякі "брекзіти" її не зупинять".

На його думку, події, пов'язані з референдумом в Великобританії, повинні зробити Європу сильнішою.

"Хтось вважає, що Brexit - це руйнівне явище. Я не належу до цих політиків. Навпаки, це виклик для Євросоюзу, і Євросоюз після Brexit, я впевнений, стане сильнішим, більш мобілізованим і знайде гідну відповідь на тези безвідповідальних популістів", – сказав Порошенко.

У свою чергу, президент Болгарії Росен Плевнелієв висловив надію, що вихід Великобританії з ЄС відбудеться в "найбільш коректний, позитивний, гуманний і розумний спосіб".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування