Путін стежитиме за переговорами Лондона й Брюсселя, а до США є вимога

Четвер, 30 червня 2016, 15:41

У Росії готують нову концепцію зовнішньої політики, розповів президент РФ Володимир Путін.

На нараді послів і постпредів РФ він торкнувся, зокрема, теми виходу Великобританії з Євросоюзу й виборів у Сполучених Штатах Америки.

"Оновлена концепція зовнішньої політики РФ, підготовка якої зараз завершується, орієнтує на активну роботу з забезпечення міжнародного миру й стабільності, утвердженню справедливої й демократичної світобудови на основі статуту ООН", – цитує Путіна ТАСС.

Президента РФ відзначив необхідність удосконалення "дипломатичного інструментарію" і подальшої участі російської дипломатії в урегулюванні конфліктів, насамперед біля кордонів РФ.

Також Путін закликав дипломатів "підвищити віддачу" за економічними напрямками й допомагати російському бізнесу просувати за кордоном російську продукцію й розробки.

Говорячи про актуальні теми, президент Росії також запевнив: "Brexit – це вибір підданих Великобританії, і ми ніяк у цей процес не втручалися й не втручаємося".

"Підсумки референдуму про вихід Великобританії з ЄС захитали ринки… Однак, думаю, що в середньостроковій перспективі все, безумовно, відновиться", – сказав Путін.

"Плануємо, звісно, уважно стежити за тим, як далеко підуть переговори між Лондоном і Брюсселем і які будуть наслідки для всієї Європи, для нас. Ясно, що травматичний ефект від результатів референдуму буде відчуватися досить тривалий час", – заявив він.

"Ну й подивимося, як принципи демократії в них там реалізуються в практичному плані", - додав Путін.

Говорячи про США, російський президент висловив готовність співпрацювати з Білим домом, якщо там будуть ураховувати інтереси Росії.

"Ми, звісно, будемо поважати вибір американського виборця й готові працювати з будь-яким майбутнім президентом", – сказав Путін.

"Але, безумовно, є не прийнятним підхід тієї частини американського істеблішменту, яка вважає, що вони самі вирішують, у яких питаннях з нами співпрацювати, а в які нарощувати на нас різного роду тиск, у тому числі й санкційний. Ми за рівноправне партнерство з урахуванням інтересів один одного. Тільки на такій базі, на такій основі й будемо працювати", – заявив він.

Путін також сказав, що в Сирії вдалося зберегти державність завдяки зусиллям російських військових, а також зусиллям США й інших держав.

"Звісно, до остаточного врегулювання ще дуже далеко, але досвід Сирії наочно показав: вирішувати проблеми можна тільки разом", – сказав російський президент.

ТАСС, "Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування