НАБУ: застосування зброї при затриманні одеського судді було законним

Четвер, 30 червня 2016, 17:34

Національне антикорупційне бюро провело службове розслідування на предмет законності застосування спецназом зброї під час затримання судді Олексія Бурана у березні в Одесі і не виявило порушень закону.

Про це в інтерв'ю "Українським новинам" повідомив заступник директора НАБУ Анатолій Новак.

"Так, (службове розслідування) проводилося. Але все було в рамках закону, порушень не було. У той же час зроблені певні висновки", – сказав він.

За його словами, співробітники управління спеціальних операцій бюро ніколи не застосовували зброю незаконно.

Також Новак вважає, що підозрювані у корупції чиновники, коли стикаються зі спецназом НАБУ, починають переживати і нервувати.

Він також розповів, що управління спеціальних операцій НАБУ провело понад 150 успішних заходів.

"На сьогодні Управлінням спеціальних операцій було проведено понад 150 заходів. Всі вони пройшли успішно, включаючи одеський, при виконанні якого було застосовано зброю", – повідомив він.

За його словами, існує загальна методика поведінки співробітників спецназу в ході виконання заходів, проте кожна ситуація потребує прийняття різних рішень.

Як відомо, 29 березня Антикорупційне бюро повідомило, що суддя Малиновського райсуду Одеси Буран відкрив вогонь по правоохоронцях і зник при спробі його затримання на хабарі у 500 тисяч гривень.

Пізніше він був затриманий.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування