В НАБУ розповіли, як головний санлікар хотів нажитися на преміях

Четвер, 30 червня 2016, 17:47

Керівник Держсанепідслужби Святослав Протас під виглядом виділення премій до Дня медичного працівника намагався заволодіти бюджетними коштами.

Про це йдеться у повідомленні НАБУ у четвер.

"Виявлено корупційну схему керівництва Державної санітарно-епідеміологічної служби, метою якої було заволодіння бюджетними грошовими коштами під виглядом виділення премій до Дня медичного працівника України", - сказано у повідомленні.

"Відповідно до вказаної схеми, керівник Держсанепідслужби України надав злочинну вказівку ряду директорів відповідних державних обласних установ, згідно із якою останнім та їх заступникам буде виплачено премію до Дня медичного працівника у розмірі двох місячних посадових окладів, один з яких вказані особи можуть залишити собі, а інший повинні передати йому", - повідомили у відомстві.

Водночас, у НАБУ повідомили, що 30 червня, детективами проведено 44 обшуки у 20 областях України, за результатами яких затримано двох керівників центрального апарату Державної санітарно-епідеміологічної служби України, які були організаторами злочинної схеми.

"Також вирішується питання про затримання ряду керівників обласних установ, котрі брали у ній участь", - сказано у повідомленні.

У відомстві заявили, що кримінальне провадження було розпочате детективами Бюро за ознаками правопорушення "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем".

Як відомо, у четвер НАБУ і поліція затримали на хабарі головного санітарного лікаря України Святослава Протаса.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування