Москаль показав документи про "політичну корупцію" Ющенка

Вівторок, 7 червня 2016, 12:34

Очільник закарпатської ОДА Геннадій Москаль оприлюднив документи, що, за його словами, засвідчують політичну корупцію екс-президента Віктора Ющенка.

Про це йдеться у заяві на офіційному сайті голови ЗОДА.

"Надаю для ознайомлення громадськості та Національному антикорупційному бюро України узагальнену інформацію про фінансування "Лікарні майбутнього" крупним бізнесом, тодішніми опозиційними політиками та різними фондами", - заявив Москаль.

Згідно з його інформацією, загальна сума отриманих грошей на цей проект 44,5 мільйони доларів і понад 17 мільйонів гривень.

"Крім цих благодійників була маса інших, у тому числі простих громадян, які загалом теж внесли величезну суму грошей на будівництво розрекламованої Ющенком дитячої лікарні", - заявив він.

"У результаті немає ні лікарні, ні грошей. Як юрист, я оцінюю ці "благодійні внески" як хабар президенту України", - додав він.

У документі серед компаній, що перераховували кошти вказано зокрема ЗАТ "Смарт-холдинг" (засновник Вадим Новинський), корпорація "ІСД" (Контрольний пакет акцій наразі належить пулу російських інвесторів, ще 49,9% акцій контролюють Олег Мкртчан та Сергій Тарута), ВАТ "Дніпрошина", "Фонд Віктора Пінчука", Банк "Фінанси та кредит" та інші.

 
Фото: Сайт Москаля

Про проект Ющенка "Дитяча лікарня майбутнього" у грудні писала "Українська правда" в статті "Лікарня майбутнього в минулому. Невдалий піар Ющенка за наші кошти?".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування