Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чиновники "Євробачення" оцінили вартість конкурсу в Україні в 15 млн євро

Вівторок, 7 червня 2016, 15:44

Європейський мовленнєвий союз оцінює вартість проведення "Євробачення" в Україні у 2017 році на суму близько 15 млн євро.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на генерального директора Національної телекомпанії Зураба Аласанію.

"Європейський мовленнєвий союз, який володіє цим конкурсом, відправив уже фінансові гарантії, і там звучить сума – 15 млн євро", – сказав він.

Аласанія уточнив, що мова йде про кошти, які повинні бути витрачені організаторами на підготовку та проведення конкурсу.

За словами гендиректора, дана оцінка не є офіційною, але НТКУ має намір подати ці розрахунки на розгляд Кабінету міністрів для їх подальшого аналізу і затвердження.

Аласанія додав, що Європейський мовленнєвий союз також готовий взяти часткову участь у фінансуванні конкурсу, проте вже після його проведення.

Як відомо, раніше міністр фінансів Олександр Данилюк оцінив вартість проведення "Євробачення" в Україні в мільярд гривень (40 млн доларів). Він заявив, що це дуже велика сума і натякнув на можливість відмови від проведення конкурсу. Пізніше у Кабміні запевнили, що Україна не буде відмовлятися і проведе "Євробачення" в будь-якому випадку.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...