Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У колишньому Комсомольську обрали альтернативу Горішнім Плавням

Четвер, 9 червня 2016, 06:36
У колишньому Комсомольську обрали альтернативу Горішнім Плавням
fb Katja Lutska

Жителі колишнього Комсомольська визначилися з новою назвою міста.

Про це пише місцеве видання svitanok.info.

Близько 70% учасників повторних громадських слухань, що відбулися 8 червня, проголосували за найменування Святомиколаївськ.

Городяни відкинули запропоновану Українським інститутом національної пам'яті та затверджену Верховною Радою назву Горішні Плавні.

Нагадаємо, 17 вересня минулого року в Комсомольську вже проводилися громадські слухання щодо перейменування міста на виконання закону про декомунізацію. Того разу 98% учасників обговорення виступили за збереження старої назви.

Втім, обрана городянами назва стане офіційною, якщо її схвалить Верховна Рада.

Міська влада за сприяння групи народних депутатів планує переконати керівництво парламенту в необхідності винесення питання про перейменування Комсомольська на повторний розгляд. Однак до цього обрана городянами назва має пройти експертизу на відповідність історико-географічному контексту.

Читайте також: Як місто Комсомольськ об’єдналося проти села Горішні Плавні

Нагадаємо, рішення парламенту про перейменування Комсомольська в Горішні Плавні від 19 травня вступило в силу 3 червня.

 
Як тепер називати Комсомольськ?

Того ж дня міський голова Дмитро Биков підписав позов до Вищого адміністративного суду України про визнання постанови №4085 в частині перейменування Комсомольська недійсним.

У 1960 році в Полтавській області виникло робоче селище міського типу Комсомольск-на-Дніпрі. 24 квітня 1972 року воно отримало статус міста районного підпорядкування, а 6 квітня 1977 року – обласного підпорядкування.

19 травня 2016 року Верховна Рада перейменувала в рамках декомунізації Комсомольськ на місто Горіші Плавні (маються на увазі плавні Дніпра). Це найменування походить від назви села, яка розташовувалося за 3 кілометри від центру сучасного міста.

Місцевим жителям не сподобалося таке перейменування.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування