Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко вважає, що для розслідування проти Яценюка немає підстав

Четвер, 9 червня 2016, 14:23

Генпрокурор Юрій Луценко вважає, що для розслідування кримінального провадження стосовно екс-прем'єра Арсенія Яценюка немає достатніх підстав.

Про це він сказав журналістам у четвер у Києві, відповідаючи на питання про те, в якому стані зараз знаходиться кримінальне провадження стосовно екс-прем'єра Арсенія Яценюка, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Виходячи з того, що ця справа вже кілька разів відкривалася і закривалася, то перше моє враження, що ця справа – виключно політичний піар народного депутата (від БПП Сергія) Капліна", – сказав він.

Луценко додав, що ще не вивчив матеріали справи.

Генпрокурор зазначив, що ніяких нових аргументів для розслідування справи наведено не було, в тому числі і судом.

"Боюся, що це використання законодавства, яке зобов'язує відкривати провадження за будь заявою, виключно для піар-акції", – сказав він.

Разом з тим Луценко запевнив, що якщо будуть конкретні факти зловживань з боку будь-якої посадової особи в Україні, то він готовий їх розслідувати.

"Жодних недоторканних осіб в державі немає, але з іншого боку також необхідно навчитися відрізняти факти від словесного струсу повітря, чим зайняті, на жаль, багато народних депутатів", – сказав Луценко.

Як відомо, у четвер Каплін повідомив, що домігся в суді відновлення справи щодо Яценюка за підозрою в отриманні трьох мільйонів доларів хабара за призначення Володимира Іщука гендиректором Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення.

Між тим, міністр юстиції і представник "Народного фронту" Павло Петренко вважає, що кримінальна справа проти Яценюка – це помста суддів за позицію його партії щодо судової реформи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування