Медведчук розповів, на кого обміняють Солошенка і Афанасьєва

Четвер, 9 червня 2016, 15:03

Один з учасників гуманітарної підгрупи на переговорах у Мінську Віктор Медведчук заявляє, що українців Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва, яких утримують в Росії невдовзі обміняють на двох людей причетних до трагічної пожежі в Одесі 2 травня.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню КП.ua.

"Є двоє громадян, які мають відношення до подій в Одесі і щодо яких Росія висловлювала інтерес. А хто вони - дізнаєтеся, коли відбудеться обмін. Думаю, це станеться найближчим часом", - сказав він, говорячи про обмін Солошенка і Афанасьєва.

Також Медведчук розповів, що "сьогодні на непідконтрольних Києву територіях утримуються 113 осіб".

"647 людей зникло безвісти. Інформації про зниклих без вести ми не маємо, але продовжуємо шукати, як і продовжуємо переговори з приводу повернення додому всіх утримуваних осіб. Переговори про це веде гуманітарна підгрупа, де ми працюємо разом з першим заступником голови Верховної Ради України Іриною Геращенко", - сказав він.

За його словами, бойовики шукають в України 946 осіб.

"Ми встановили місцезнаходження 602 - тих, у кого зацікавлені представники Луганська і Донецька. Серед них особи, які вже засуджені, окремі справи знаходяться на розгляді в судах, по ряду справ ведеться слідство", - сказав він.

Медведчук розповів, що "ОРДО і ОРЛО хочуть отримати набагато більше людей, ніж можуть повернути".

Як відомо, раніше Солошенко і Афанасьєв написали прохання про помилування без визнання себе винними.

3 травня президент Петро Порошенко заявив, що Медведчук бере участь лише у процесі звільнення українських заручників Росії, на переговори в Мінську він не впливає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News