Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В РФ затримали американського пастора, суд вимагає його депортації

Неділя, 10 липня 2016, 15:56

У Самарі (РФ) на зустрічі з віруючими представниками ЛГБТ було затримано американського пастора Джимі Малкехі, суд вимагає від затриманого залишити країну. 

Про це повідомляє ОВД-Інфо з посиланням на "Російську ЛГБТ-мережу". Зокрема, 9 липня у приміщення, де проходила зустріч з віруючими, увірвалися четверо людей, один з яких представився дільничним поліцейським.

"Пастора доправили у відділ поліції №3 у Радянському районі Самари. Підставою для затримання поліція назвала необхідність перевірити законність його перебування в Росії", - йдеться у повідомленні. 

Згодом пастора доправили у Радянський райсуд для розгляду питання про його депортацію: йому закидають те, що він порушив візовий режим, оскільки читав лекції, в'їхавши по туристичній візі. 

Суд відмовився перенести засідання на понеділок. Також пастору, хворому на діабет, не дозволили заїхати у готель за ліками. 

За підсумком розгляду справи Радянський райсуд визнав пастора винним за ч.2 ст. 18.8 КоАП (порушення іноземцем правил в'їзду в Росію або режиму перебування). Суд постановив оштрафувати його на 2000 рублів і вислати з країни. Пізно ввечері після суду Малкехі був доставлений в готель.

Як відомо, раніше США вислали з країни двох російських офіційних осіб після нападу на американського дипломата у Москві. 

Згодом двоє співробітників американського посольства були оголошені у Москві персонами нон-грата і вислані з Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування