КНДР обіцяє перетворити Південну Корею на "купку попелу"

Понеділок, 11 липня 2016, 01:55

Військові КНДР погрожують "фізичною відповіддю", якщо США і Південна Корея розгорнуть розширену систему ПРО THAAD на Корейському півострові.

Про це повідомляє Reuters.

"Будуть заходи фізичної реакції з нашого боку, щойно інструмент американського світового панування THAAD з’явиться у Південній Кореї", - заявили військові Північної Кореї.

"Це непохитна воля нашої армії нанести безжалісний удар у відповідь і перетворити (південь) у море вогню і купку попелу, щойно ми отримаємо наказ", - цитує заяву державне інформаційне агенство КНДР ЦТАК.

США і Південна Корея 15 червня оголосили, що термінал High Altitude Area Defense (THAAD) буде використовуватися у якості захисту від зростаючих можливостей атаки ядерними і балістичними ракетами з боку КНДР. У США запевняють, що система буде працювати виключно для захисту від північнокорейських ядерних і ракетних загроз і не буде спрямована проти інших країн.

Рішення розмістити систему ПРО THAAD було прийняте після накладання песональних санкцій США на лідера Північної Кореї Кім Чен Ина за порушення прав людини, які в КНДР назвали "оголошенням війни".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування