Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москаль каже, що "народні патрулі" самі контрабандою займаються

Понеділок, 11 липня 2016, 17:11

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль дав розпорядження правоохоронцям перевірити громадські організації області.

Про це він повідомляє на своєму сайті.

За даними губернатора, в області створені й офіційно діють 173 громадські формування з охорони порядку та державного кордону, в яких числяться 2 тисячі 791 особа.

Це майже стільки ж, як поліцейських у всіх міськрайонних відділах та обласному управлінні Національної поліції, зазначає Москаль.

"З початку року ця "армія" громадських правоохоронців викрила аж 4 осіб, котрі скоїли кримінальні правопорушення, і затримала 97 чоловік за адміністративні правопорушення", – заявляє голова ОДА.

"При чому ці "викриття" були здійснені за участі поліцейських, тобто в спільних рейдах із ними", – додає він.

На думку губернатора, абсолютна більшість громадських правоохоронних формувань "створюється не для реальної боротьби з правопорушеннями, а для того, щоб займатися контрабандою через зелений кордон та отримати дозвіл на купівлю й використання травматичної зброї".

"У плані боротьби з правопорушеннями ефект від таких організацій практично нульовий. Тому я дав доручення правоохоронним структурам ретельно перевірити і припинити діяльність, тих громадських формувань, що існують тільки на папері", – наголосив Москаль.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...