Суд заарештував ще 14 свердловин компаній Злочевського

Вівторок, 12 липня 2016, 09:18

Печерський райсуд Києва заарештував 14 свердловин ТОВ "Парі", що входить до складу групи компаній Burisma колишнього міністра екології Миколи Злочевського.

Рішення було винесено за клопотанням Генпрокуратури 1 липня, передають Українські новини з посиланням на Єдиний держреєстр судових рішень.

Зокрема, заарештовано 6 свердловин на Никловицькому родовищі у Львівській області, 6 свердловин на Пилипівському родовищі в Івано-Франсківській області та 2 свердловини на Шереметьєвському родовищі в Чернівецькій області.

Раніше в Держреєстрі судових рішень було оприлюднено 2 ухвали про накладення арештів на 20 свердловин ТОВ "Енерго-сервісна компанія "Еско-Північ" і 12 свердловин ТОВ "Перша українська газонафтова компанія" (обидві - входять в Burisma).

Таким чином, число заарештованих свердловин компаній групи Burisma становить 46 одиниць в 5 областях.

Також 1 липня суд заарештував 1 свердловину ТОВ "Сістемойлінженерінг" (належить кіпрській "Diloretio Holdings Ltd, офіційно не входить в Burisma) на Водянівськой площі в Харківській області.

Всі ці арешти були накладені в рамках досудового розслідування Генпрокуратури №42014000000000375 від 7 липня 2014 року щодо присвоєння грошових коштів посадовими особами державної компанії "Укргазвидобування" протягом 2010-2014 років при виконанні договорів про спільну діяльність, а також за підозрою в ухилянні від сплати податків посадовими особами ряду компаній з групи Burisma (належить Злочевського).

Як повідомляли Українські Новини, Злочевський є власником компанії Burisma Holdings, яка заснована в 2002 році.

До її складу входять 4 операційні компанії, що займаються розробкою родовищ і видобутком вуглеводнів, - енергосервісна компанія "Еско-Північ", "Парі", "Перша українська газонафтова компанія" та "Алдеа".

Burisma Holdings володіє 20 ліцензіями на видобуток вуглеводнів в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування