Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАБУ затримали ще одного підозрюваного за розкрадання "кіотських грошей"

Вівторок, 12 липня 2016, 12:56

Детективи НАБУ затримали колишнього директора Держпідприємства "Українські екологічні інвестиції".

Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства у вівторок.

"Дану особу підозрюють у вчиненні за попередньою змовою групою осіб замаху на заволодіння державними коштами, виділеними Україні на підставі Кіотського протоколу до рамкової конвенції ООН про зміну клімату, в сумі понад 480 млн грн.", - сказано у повідомленні.

Вказується, що з підозрюваним проводяться невідкладні слідчі дії, готується клопотання до слідчого судді про обрання йому запобіжного заходу.

"Таким чином, від початку розслідування у кримінальному провадженні за фактом замаху на заволодіння "кіотськими" коштами про підозру у вчиненні кримінального правопорушення повідомлено вже 4-м особам, троє з яких затримано", - повідомляє НАБУ.

Також зазначається, що досудове розслідування у даному кримінальному провадженні знаходиться на завершальній стадії.

Як відомо, 25 червня директор НАБУ Артем Ситник заявив, що відомство вийшло на фінішну пряму в розслідуванні кримінального провадження щодо розтрати державних коштів, отриманих за Кіотським протоколом.

В травні детективи НАБУ затримали секретаря комітету з державних закупівель держпідприємства "Українські екологічні інвестиції" за підозрою в замаху на розтрату 480 млн грн, отриманих за Кіотським протоколом.

2 червня НАБУ затримало другого підозрюваного в замаху на розтрату "кіотських коштів".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування