Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОБСЄ засудило внесення журналістів до списку "екстремістів" у Росії

Середа, 13 липня 2016, 01:19

В ОБСЄ висловили стурбованість у зв'язку з рішенням Федеральної служби з фінансового моніторингу в Росії опублікувати оновлений список "терористів і екстремістів", яка включає в себе представників засобів масової інформації.

Про це йдеться у заяві представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович.

"Публікація цього списку може поставити журналістів і їхню безпеку під загрозу," - сказала Міятович. 

"Це відповідальність уряду - забезпечувати безпеку журналістів; він не повинен наражати їх небезпеці на основі підозр державних обвинувачів за антиекстремістським законом".

12 липня російська Федеральна служба фінансового моніторингу оприлюднила розширений перелік іноземців і росіян (до яких залічені і кримчани), яких називано терористами й екстремістами. 

У списку є кримські журналісти Микола Семена, який як оглядач співпрацював із Радіо Свобода і його проектом Крим.Реалії, і Анна Андрієвська з Центру журналістських розслідувань.

Загалом до списку внесено 6 тисяч осіб, серед них 22 кримчан. Терористами названо Олександра Кольченка, Олега Сенцова, Олексія Чирнія і нещодавно звільненого Геннадія Афанасьєва. 

До переліку внесли і голову Цивільного корпусу "Азов – Крим" Станіслава Краснова, якого судять за звинуваченням у незаконному поводженні зі зброєю, а СБУ підозрює у зв’язках із російськими спецслужбами. 

Міятович зазначила, що вона та інші міжурядові органи неодноразово вказували на недоліки антиекстремістського законодавства Росії і висловила свою стурбованість з приводу його застосування, в тому числі щодо останніх вердиктів стосовно журналістів і попереджень засобам масової інформації.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...