Єврокомісар Ган: "Безвіз" для України буде восени

Середа, 13 липня 2016, 04:02

Єврокомісар Йоганнес Ган впевнений, що рішення про візову лібералізацію з Україною буде ухвалене не пізніше жовтня.

Про це він заявив під час свого візиту у Київ для участі у неформальній політичній зустрічі країн "Східного партнерства", пише DW.com.

"Я переконаний, що ми ухвалимо остаточне рішення на початку осені", - сказав Ган, згадуючи про візову лібералізацію з Україною, яка останнім часом стала не зовсім "зручною" для Брюсселя темою.

За його словами, зараз позицію Єврокомісії щодо запровадження безвізового режиму з Україною розглядає Європарламент. Коли ЄП оприлюднить рішення з цього приводу, тоді безвізовий режим схвалить Рада ЄС. І трапиться це, за прогнозом Єврокомісара, не пізніше жовтня.

Під час прес-конференції Ган також повідомив, що найближчими днями Єврокомісія ухвалить програму з підтримки боротьби з корупцією в Україні на 50 мільйонів євро, триває підготовка програми з підтримки сфери державного управління на 100 мільйонів євро.

За його словами, Брюссель позитивно оцінює "хороші результати" в ухваленні законодавства, необхідного для запровадження реформ в Україні, особливо в сфері боротьби з корупцією, і тепер з нетерпінням очікує його імплементації. Якщо українська влада покаже конкретні результати реформ, то ЄС продовжить надавати їй свою допомогу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...