Депутат Королевська в порушення Конституції голосує в ВР з дому

Середа, 13 липня 2016, 09:11

Картка депутата Наталі Королевської в порушення Конституції голосувала в парламенті, попри те, що депутат не перебувала у сесійній залі.

Так Наталя Королевська у своєму Facebook запостила своє фото без макіяжу і повідомила, що перебуває вдома, бо захворіла на бронхіт.

"У мого організму дивна особливість - хворіти влітку (і так з самого дитинства). Дуууже прикро - на вулиці спека, а ти з бронхітом і температурою лежиш вдома", - написала вона у вівторок ввечері.

 

Водночас, на сайті Верховної ради в розділі електронної реєстрації вказується, що картка Королевської присутня на ранковому і вечірньому засіданні у вівторок.

 

Крім того, картка Королевської також тричі голосувала.

При цьому в розділі письмової реєстрації вказано, що Королевська не розписувалась у спеціальних бланках для реєстрації.

 

Як відомо 84 стаття Конституції вимагає особистого голосування народних депутатів.

Крім того, 6 грудня 2012 року було ухвалено зміни до Регламенту, які зобов'язують депутатів особисто реєструватися для участі в засіданнях парламенту.

Відповідно до закону, перед відкриттям кожного засідання парламенту здійснюється реєстрація народних депутатів особисто на підставі посвідчення народного депутата та власноручного підпису. В залі засідань депутат реєструється за допомогою електронної системи "Рада", отже, це унеможливлює реєстрацію депутата замість нього іншою людиною.

Оксана Коваленко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...