Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-гендиректора підприємства Міноборони судитимуть заочно

Середа, 13 липня 2016, 14:24

Печерський райсуд Києва дозволив проводити процедуру заочного засудження стосовно екс-гендиректора "Укроборонпостачальник", який заволодів коштами підприємства на суму понад 60 млн грн.

Про це йдеться у повідомленні ГПУ у середу.

"Зокрема установлено, що упродовж 2007-2008 років посадовець перераховував кошти держпідприємства на фіктивні комерційні структури за виконання неіснуючих робіт та послуг. У такий спосіб він спричинив матеріальних збитків держпідприємству на загальну суму понад 60 млн грн.", - йдеться у повідомленні.

Вказується, що 22 травня 2015 зазначеній особі було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів за п'ятьма статтями, зокрема "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у особливо великих розмірах", "ухилення від сплати податків" та "службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки".

На даний час колишній посадовець перебуває в міжнародному розшуку.

Як пише "Інтерфакс-Україна", підприємство "Укроборонпоставщик" в середині 2000-х років очолював Юрій Табала. Цей же чоловік значиться в базі розшукуваних правоохоронцями України осіб. Згідно з інформацією, Табала Юрій Володимирович 1961г.р. зник в Києві 24 грудня 2008р.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування