Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд в Іспанії арештував квартиру і рахунки луганської судді

Середа, 13 липня 2016, 19:21

Суд арештував в Іспанії квартиру та банківський рахунок судді Сєвєродонецького міського суду Луганської області Олени Горбатенко.

Про повідомляє у середу прес-служба НАБУ.

"Рішенням іспанського суду накладено арешт на квартиру та банківський рахунок на території Королівства Іспанія, що належать судді одного з міських судів Луганської області О. М. Горбатенко. Вона обвинувачується в отриманні неправомірної вигоди за винесення певного судового рішення", - сказано у повідомленні.

Вказується, що окрім майна в Іспанії, у ході досудового розслідування арештували також 3 автомобілі, квартири у Луганську та Сєвєродонецьку.

"Під час слідчих дій вилучені грошові кошти в сумі 2 тис. євро та 60 100 доларів США, ювелірні вироби. Рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України служителя Феміди відсторонено від посади", - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що матеріали розслідування вже скеровано до суду.

Як відомо, раніше "Наші гроші" писали, що НАБУ підозрює Горбатенко в отриманні $1500 при пособництві заступника прокурора Сєвєродонецька Костянтина Пивоварова.

Ці кошти були отримані за винесення м’якого вироку щодо двох підсудних, обвинувачених у наркобізнесі.

26 жовтня 2015 Олені Горбатенко повідомили про підозру у злочині і визначили їй заставу в розмірі 688 тис грн.

У ході обшуку за місцем проживання судді Горбатенко слідчі вилучили документи, що вказують на купівлю квартири в Іспанії. Також у судді знайшлися кошти в банку "Bankia S.A." (Валенсія, Іспанія).

21 січня суд наклав арешт на ці активи судді. Також у Горбатенко було знайдено та вилучено $37 тис, 2000 євро та багато прикрас із золота.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування