На звалищі під Києвом загорілося сміття

Четвер, 14 липня 2016, 10:33

На полігоні твердих побутових відходів у Київській області сталася пожежа.

Про це інформує у четвер Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Зазначається, що інформація про загорання на сміттєзвалищі, розташованому поблизу села Трипілля Обухівського району надійшла 13 липня. Сміття горіло окремими осередками на площі близько 6 га.

 
дснс

До місця події від ДСНС спрямували 7 пожежних автоцистерн та 37 осіб особового складу.

О 19 год. 25 хв. пожежу було локалізовано. Гасіння пожежі здійснювалося безперервно всю ніч.

"Станом на 8 год. 14 липня площу пожежі вдалося зменшити до 1,5 га, роботи продовжуються, ситуація повністю контрольована", – запевняють рятувальники.

На цей час до гасіння пожежі залучено 14 одиниць техніки та 49 осіб.

Полігон твердих побутових відходів займає площу близько 14 га, належить Трипільській сільській раді, приймав сміття із міст Обухів, Українка та с. Трипілля, на даний час не функціонує.

 
дснс

Як відомо, 30 травня на найбільшому сміттєзвалищі Львівської області сталася пожежа, а потім обвал, внаслідок чого загинули троє рятувальників і один комунальник.

Київ зголосився надати тимчасову допомогу у розв’язанні проблеми зі сміттям у Львові. Зокрема, домовились про вивезення до Києва 35% львівського сміття. Мер Києва Віталій Кличко запевнив, що це не позначиться на екології столиці.  

23 червня у "Київкомунсервісі" заявили, що Київ прийматиме на утилізацію тверді побутові відходи зі Львова до початку серпня.

Столичні жителі написали петицію на сайті Київради з вимогою заборонити звезення і спалювання львівського сміття у Києві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування