Партія мера Ірпеня зриває вибори в Коцюбинському – активістка

Четвер, 14 липня 2016, 11:50

Ірпінська міська рада звернулася до Коцюбинської територіальної виборчої комісії Київської області, щоб зупинити виборчий процес.

Про це у своєму блозі на "Українській правді" пише місцева активістка та екс-депутат Коцюбинської селищної ради Ірина Федорів. За її словами, це зроблено в інтересах партії мера Ірпеня "Нові обличчя", які побоюються після виборів втратити вплив на Коцюбинське.

Вона додала, що це суперечить закону, оскільки, як зазначив заступник голови ЦВК Андрій Магера, ані місцева рада, ані Верховна Рада у виборчий процес не можуть взагалі втручатися.

"Під час засідання Коцюбинської ТВК прийшов секретар Ірпінської міської ради Юрій Денисенко ("Нові обличчя"), який зареєструвався як журналіст. Разом з ним був і заступник голови партії "Нові обличчя" Петро Щербина, який з слів очевидців, погрожував і зривав роботу Коцюбинської ТВК", – повідомила вона.

"Під тиском сторонніх осіб члени ТВК внесли в порядок денний питання, яке вимагали внести представники партії "Нові обличчя", що не є учасниками виборчого процесу взагалі", – додала Федорів.

Вона повідомила, що голова Коцюбинської ТВК Людмила Демченко роз'яснила всім, що незаконну постанову про зупинку виборчого процесу приймати не будуть і треба невідкладно запрошувати членів ЦВК та прокуратуру на засідання, щоб всі були свідками того, що відбувається.

Федорів додала, що у четвер ТВК прийматиме рішення про передачу бюлетенів дільничій виборчій комісії і допустила, що представники влади Ірпеня під час цього можуть влаштувати провокації.

"Тому ми вимагаємо від членів ЦВК негайно почати процес розформування Ірпінської ТВК, яке вже прийняло неправомірне рішення на підставі звернення Ірпінської міської ради. Ми також вимагаємо, щоб члени Центрвиборчкому приїхали в селище Коцюбинськое на засідання і у зв'язку з тим, що склалася дуже гостра ситуація, були присутні на всіх засіданнях Коцюбинського та по можливості Ірпінського ТВК, щоб спостерігати за процесом і бачити на власні очі те, що тут відбувається", – заявила активістка.

Також вона звернулася до правоохоронців з вимогою "посиленої охорони під час засідань Коцюбинської ТВК та невідкладного реагування, якщо сторонні особи перешкоджають роботі ТВК та здійснюють тиск на членів ТВК, про що регулярно інформують правоохоронців".

Як відомо, раніше Верховна Рада розпустила Коцюбинську селищну раду і призначила дострокові вибори на 17 липня. Пізніше Верховний суд скасував розпуск ради, але не вибори, проведення яких залишається у силі.

За словами активістів, мер Ірпеня Володимир Карплюк прагне приєднати селище до ірпінської громади з метою забудови його лісів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування