Ще в одному місті прийняли мораторій на підвищення тарифів

Четвер, 14 липня 2016, 16:11

Депутати Житомирської міської ради прийняли проект рішень про мораторій на підвищення тарифів житлово-комунальних послуг від 1 липня.

Про це інформує у четвер Zhitomir.info.

Депутати підготували звернення до Верховної Ради та Кабінету міністрів, внесли поправки до цього звернення і одностайно підтримали його.

Також цим документом забороняється нараховувати з 1 липня 2016 року пеню за невчасне сплачення послуг, а постачальникам електроенергії забороняється виставляти споживачам авансові рахунки за не надані послуги.

Водночас "Житомиртеплокомуненерго" не попадає під дію мораторію, оскільки авансові надходження до підприємства дають змогу вчасно підготуватися до опалювального сезону.

 

У свою чергу, як повідомляє Гал-інфо, 14 липня депутати Львівської міської ради проголосували за ухвалу "Про неконституційність та несправедливість підняття величини тарифів на комунальні послуги для населення без підвищення розміру мінімальної заробітної плати та пенсії".

Депутати вимагають у влади переглянути тарифну політику в державі. Також вони просять органи місцевого самоврядування долучитися до визнання таких дій влади неконституційними.

Водночас депутати не вводили мораторій на підвищення тарифів у Львові. 

Начальник юридичного управління міськради Гелена Пайонкевич заявила, що реалізувати мораторій неможливо.

Як відомо, Київська міська рада наклала мораторій на підвищення з 1 липня тарифів на житлово-комунальні послуги в Києві.

Пізніше, прем’єр-міністр Володимир Гройсман висловив здивування таким рішенням Київради.

13 липня депутати міськради Дніпра прийняли рішення з 1 серпня на рік заборонити вводити підвищені тарифи на послуги житлово-комунальної сфери.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...