МЗС РФ наперед виправдовується від застосування хімзброї в Сирії

П'ятниця, 15 липня 2016, 07:24

У міністерстві закордонних справ Росії повідомили про підготовку противниками режиму Асада нібито підробленого відеосюжету про застосування російськими та сирійськими військами хімічної зброї проти мирного населення і помірної опозиції в Сирії.

Про це йдеться в заяві МЗС РФ.

"Нам стало відомо, що противники режиму Асада в районі сирійсько-турецького кордону зняли відеосюжет, який нібито доводить використання російською та сирійською авіацією заборонених боєприпасів, споряджених хімічними речовинами", - повідомили в міністерстві.

МЗС РФ попереджає, що в згаданому відеосюжеті будуть відображені авіанальоти в результаті яких гинуть діти.

"ВКС Росії і ВПС Сирії проводять спецоперації тільки проти об'єктів терористичних угруповань "Ісламська держава" і "Джабхат ан-Нусра" на прохання Президента Сирійської Арабської Республіки Б.Асада. Боєприпаси, споряджені хімічними речовинами, в таких операціях не використовуються", - запевняють в міністерстві.

Як відомо, Російські і Сирійські війська неодноразово звинувачували в авіаударах по мирних жителях. Так, 13 липня, повідомлялось, що в результаті авіаудару по табору біженців Еш-Шаркі в прикордонному з Йорданією сирійському районі Рувейшіде загинули 17 осіб, близько 40 отримали поранення. Серед загиблих і постраждалих є жінки і діти.

"Поки немає точної інформації про те, ким був здійснений удар з повітря. Найбільш ймовірно, це були ВПС Сирії або ж ВКС Росії", - йдеться в повідомленні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування