НФ просить Луценка передати НАБУ справу про гроші Януковича

П'ятниця, 15 липня 2016, 12:23

Парламентська фракція "Народний фронт" звертається до генерального прокурора Юрія Луценка з ініціативою запропонувати Національному антикорупційному бюро розслідувати справу про повернення грошей екс-президента Віктора Януковича.

Про це заявив журналістам лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак в кулуарах парламенту в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми звертаємося до генпрокурора України, щоб він передав справу в НАБУ і НАБУ підтвердило той кредит довіри, який дала Верховна Рада цього новоствореному органу в боротьбі з корупцією", – заявив він.

Бурбак нагадав, що його фракція наполягала на прийнятті закону про спецконфіскації, який би допоміг повернути в державний бюджет "гроші, вкрадені Януковичем", і віддати їх на посилення обороноздатності України, проте закон так і не був прийнятий.

На думку депутата, час втрачати не можна.

"Гроші, заарештовані урядом Яценюка, лежать на рахунках Укргазбанку, Укрексімбанку, Ощадбанку... Якщо ми до кінця року не повернемо їх до бюджету, вони можуть бути розморожені і повернуті Януковичу", – зазначив він.

Лідер фракції висловив сподівання, що НАБУ зробить все, щоб "гроші, вкрадені режимом Януковича, були повернуті державі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування