Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За добу в зоні АТО загиблих немає, 6 поранених, 1 потрапив у полон

Субота, 16 липня 2016, 12:57

За минулу добу в зоні АТО 6 українських військовослужбовців отримали поранення, загиблих немає.

Про це повідомив у суботу на брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"Також днями 1 військовослужбовець, який отримав важке поранення 13 липня під Кримським внаслідок підриву на вибуховому пристрої, помер у госпіталі", - сказав Лисенко.

Крім того, за його словами, один військовий потрапив у полон.

"Вчора вдень у Мар’їнці на прохання місцевих мешканців група українських військовослужбовців вирушила на патрулювання з метою виявлення вибухонебезпечних предметів на дорозі, де ходять цивільні. Під час патрулювання наша група потрапили у засідку, внаслідок чого один військовослужбовець потрапив у полон. Українська влада та військове командування докладатимуть зусиль до його звільнення", - сказав речник.

Щодо втрат противника, за словами Лисенка, минулої доби 4 окупантів загинули, 5 – отримали поранення.

Це бойовики зі складу так званих "11-го полку" (Макіївка), "3-ї бригади" (Горлівка), "6-го полку" (Стаханов), "2-ї бригади" (Луганськ) російсько-окупаційних військ.

Неподалік Станиці Луганської через вибух боєприпасів під час господарських робіт отримали поранення 2 цивільних робітників та 1 бойовик зі складу так званої "2-ї бригади" противника.

"Командування так званого "2-го армійського корпусу" буде намагатися представити вибух як наслідок обстрілу з боку сил АТО, і планує поширити цю дезінформацію через місію ОБСЄ", - стверджує Лисенко.

За його словами, в ніч з 14 на 15 липня загинуло 10 та поранено 13 окупантів. Вже 15 липня тіла загиблих російських військових вивезено з моргу Донецької обласної лікарні ім. Калініна до Росії на двох спеціально обладнаних автомобілях КамАЗ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування