Українцям радять утриматись від поїздок до Туреччини

Субота, 16 липня 2016, 14:59

Мінінфраструктури разом з МЗС рекомендує громадянам України тимчасово утриматись від поїздок до Туреччини.

Про це 16 липня заявив глава МІУ Володимир Омелян.

"Обмежень на перельоти до та з Туреччини немає. Аеропорти Анталії та Стамбулу працюють у штатному режимі", - зазначив він.

При цьому Омелян додав, що МІУ постійно моніторить ситуацію із громадянами України у Туреччині,  у міністерстві створено робочу групу на чолі з заступником міністра Юрієм Лавренюком.

Як відомо, раніше в МЗС України закликали громадян України утриматися від поїздок до Туреччини до нормалізації ситуації.

"Усі авіарейси до Туреччини та з країни скасовані, державний кордон та дороги перекриті. Українські дипустанови працюють над забезпеченням безпеки українських громадян в Туреччині", - йшлося  у повідомленні МЗС.

Генконсул України у Стамбулі Василь Боднар повідомляв, що в аеропорту Стамбула перебувають близько 80 громадян України, у тому числі діти.

16 липня більшість авіарейсів з українських міст до Стамбула (Туреччина) скасовано: згідно з даними онлайн-табло аеропорту "Бориспіль" скасовано ранкові, денні та вечірні рейси. Така сама інформація міститься на онлайн-табло аеропортів Львова, Одеси.

Аеропорт Харкова в ніч на суботу відправив і прийняв стамбульський рейс, денний рейс поки що позначений із затримкою. На табло аеропорта у Дніпрі поки що немає інформації про скасування рейсів до Стамбула.

У посольстві України у Туреччині повідомляли, що роботу усіх аеропортів Турецької Республіки відновлено.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування