Луценко змінив прокурора Івано-Франківщини

Субота, 16 липня 2016, 16:55

Генеральний прокурор Юрій Луценко представив колективу Івано-Франківської обласної прокуратури нового керівника - Олександра Стратюка.

Про це повідомила прес-секретар Луценка Лариса Сарган у Facebook.

 
Facebook Сарган

За словами Луценка, криміногенна ситуація в області є надзвичайно складною: на четверть збільшилися крадіжки, з них на три четверті – пограбування в квартирах, на 80% збільшилися розбійні напади, наполовину зменшилося виявлення наркотичного збуту.

"При моїй бутності міністром МВС я ніколи не бачив таких цифр у Івано-Франківській області", - наголосив Луценко.

"В області безкарно діє банда, яка вдягла на себе камуфляж і вважає, що може навіть рекетувати державну службу. Саме тому для наведення порядку в області керівником прокуратури призначається людина, яка не має тут зв'язків", - сказав він.

 
Facebook Сарган

Говорячи про відсутність позитивних результатів роботи прокурорів області, Луценко наголосив на одній із головних проблем регіону – незаконній вирубці лісу.

"Коломийський, Надвірнянський та Кулуський місцеві прокурори, які пройшли конкурс, як можуть пояснити таку ситуацію? Два варіанти: або ви не в темі – мені не потрібні такі керівники; або ви в долі – тоді ви точно потрібні не мені, а прокурорам іншого напрямку. Незаконна вирубка лісу у Франківську – це рівненська схема бурштину. Це та сама зараза, яка вас з’їдає", - звернувся Луценко до працівників прокуратури.

"Я приїхав з новим прокурором покласти край вашому потуранню лісовим вирубкам. Я буду робити все можливе, щоб ви не покривали і не брали мзду за вирубку лісів. Ми знищуємо ліси, збагачуючи тих, хто по службі мав би це зупинити. Звідки береться ліс - у вас з-під носа чи вам в кишеню? Теж питання і щодо гальки з річок. Чому ви спостерігаєте за тим, чого вже не побачать ваші діти?", - наголосив генпрокурор, обурившись відсутністю кримінальних справ по цим питанням.

"Очищення прокуратури за місяць, ловля "великої риби" та народний інтерес - ось головні завдання нової прокуратури. Через місяць я чекаю очистки прокуратури. Бізнесу в прокуратурі не повинно бути", - сказав Луценко.

Раніше Стратюк був заступником прокурора Харківської області.

Попередника Стратюка на посаді прокурора Івано-Франківської області Владислава Братюка звільнили з органів прокуратури.

Братюка було призначено на посаду 16 серпня 2015 року. До того він працював Берегівським міжрайонним прокурором в Закарпатській області.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування