Туреччину просять посилити охорону місць відпочинку українських туристів

Субота, 16 липня 2016, 18:05

Посольство України звернулося до МЗС Туреччини та інших турецьких компетентних органів з проханням посилити охорону місць організованого відпочинку українських туристів.

Про це йдеться у повідомленні Департамента консульської служби МЗС України за підсумками наради щодо безпеки та захисту прав громадян України у Туреччині за участі представників Мінінфраструктури, ДСНС, Державіаслужби, силових відомств. 

"Учасники наради висловились про необхідність рекомендувати громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до міст Анкара та Стамбул до остаточної стабілізації ситуації в Туреччині. Тим українцям, які перебувають в цій країні, виявляти підвищену обережність та не залишати без нагальної потреби місця організованого відпочинку, які перебувають під охороною", -  йдеться у повідомленні. 

"У разі різкого загострення обстановки необхідно неухильно виконувати вказівки посадових осіб, відповідальних за безпеку у місці проживання, правоохоронців та представників організацій, що здійснюють реагування на надзвичайну ситуацію", - повідомили у МЗС.

Громадянам рекомендується зберігати в місцях, доступних до негайного доступу, документи, кошти і речі, що знадобляться у випадку термінового залишення місця проживання.

"У разі виникнення нагальної необхідності виїзду за межі місця організованого відпочинку, рекомендуємо максимально обмежити перебування в публічних місцях, уважно стежити за новинами про розвиток безпекової ситуації, врахувати рекомендації правоохоронних органів щодо безпеки пересування територією країни, повідомляти про плановану подорож адміністрацію готелю, або представників туроператора, своїх рідних", - додали у відомстві.

У випадках надзвичайних ситуацій просимо негайно зв’язуватися з Посольством України в Турецькій Республіці (телефон "гарячої лінії": 00 9 0533 307 72 32, адреса ел.пошти: emb_tr@mfa.gov.ua), Генеральним консульством у Стамбулі (телефон "гарячої лінії": 90 530 612 55 77, адреса ел.пошти: gc_tr@mfa.gov.ua), або повідомляти на "гарячу лінію" МЗС України: тел. +38 044 238 16 57, додатковий +38 044 238 17 77, адреса ел.пошти cons_or@mfa.gov.ua.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News