ОПОРА: На Луганщині - дискредитація кандидатів, у Дніпрі - підозрілі агітатори

Неділя, 17 липня 2016, 14:38

На окрузі №114 (Луганська область) у день голосування розповсюджують листівки, зміст яких спрямовано на очорнення та дискредитацію одразу трьох кандидатів.

Про це 17 липня повідомляють спостерігачі ОПОРИ. 

"В смт. Новопсков агітатори на вул. Жеребілова розповсюджують листівки з текстом "Пам’ятай! Тарас Костанчук – кандидат від бандитського опозиційного блоку" та фото, де Тарас Костанчук стоїть разом з Юрієм Бойко, лідером партії "Опозиційний блок".   Костанчук є кандидатом-самовисуванцем у ВО №114.

У містах Біловодськ та Новопсков зафіксовано розповсюдження агітаційних листівок з текстом "Скажемо – ні Опозиційному блоку! Опозиційний блок жорстоко розправився з головою окружної виборчої комісії № 114!" Ці інформаційні листівки підписані Комітетом виборців Луганщини.

Голова Луганського обласного відділення Комітету виборців України Олексій Светіков повідомив громадським спостерігачам ОПОРИ, що Комітет виборців України не має жодного відношення до розповсюдження цих інформаційних матеріалів, а про існування організації з назвою "Комітет виборців Луганщини" нічого не знає.

 
 

Разом з тим у м. Мілове розповсюджують листівки, в яких повідомляють, що виборців чекають масові арешти за те, що вони взяли кошти за голосування, та закликають не йти на виборчі дільниці в день голосування. Також в інформаційному матеріалі повідомляється, що громадянин "Кіт" здав списки виборців з паспортними даними в СБУ.

"Під ніком "Кіт" мають на увазі кандидата в депутати у ВО № 114 Сергія Шахова. Іноді це прізвисько використовують по відношенню до Шахова блогери, посилаючись на те, що нібито так кандидата називають у дружніх колах", - зазначили в ОПОРІ.

 

Окрім цього у Дніпрі спостерігачами поруч з більшістю виборчих дільниць міста зафіксована активна діяльність невідомих раніше громадських ініціатив. Молоді люди на виході із дільниці роздають запрошення на масові заходи.

"Одна з ініціатив поширює поблизу дільниць листівки. Дизайн листівок виконаний в стилістиці ініціативи "Борись за Днепр". На зворотній стороні листівки зазначено три кроки: 1. Приходь на виборчу дільницю. 2. Отримай безкоштовно флайєр на розваги. 3. Відпочинь яскраво у вихідний день. Також цією ініціативою пропонується зробити селфі біля дільничної комісії та виграти iPhone6", - йдеться у повідомленні

Також спостерігачі ОПОРИ фіксують поряд з дільницями людей у білих футболках з написом "Генадьевич" на червоному фоні.

 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування