Поліція: Кількість повідомлень про порушення на виборах зросла до 101

Неділя, 17 липня 2016, 19:13

У день голосування на проміжних виборах до Верховної Ради поліція отримала 101 повідомлення про порушення, пов’язане з виборчим процесом та відкрила 6 кримінальних проваджень. 

Про це повідомили в управлінні Нацполіції 17 липня станом на 17:00.

Зокрема, одна з проваджень - за підкуп виборців, ще одне кримінальне провадження відкрито за незаконне використання виборчого бюлетеня.

"У Херсонській області було відкрито 3 кримінальних провадження за ст. 259 за неправдиве повідомлення про загрозу вибуху, а також одне в Луганській області за ст. 358 – за підробку документів. Всього поліція отримала понад 100 повідомлень", - зазначили у поліції. 

Найбільше повідомлень зафіксовано у Чернігівській області (34). У Луганській області до поліції надійшло 26 повідомлень про порушення під час виборів, у Херсонській – 20, у Полтавській – 10, на Волині – 5, у Дніпропетровській та Івано-Франківській областях – по 3.

За результатами перевірки повідомлень на Полтавщині відкрито 2 кримінальних провадження.

"Одне з них – за ч. 2 ст. 158-1 (Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз), ще одне – за ч. 2 ст. 160 (Підкуп виборців) КК", - зазначили в НП.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...