Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розслідування катастрофи МН17 завершиться у вересні – заступник міністра

Неділя, 17 липня 2016, 22:06

Кримінальне розслідування щодо збитого на Донбасі у 2014 році авіалайнера Boeing 777 рейсом MH17 завершиться у вересні цього року.

Про це в ефірі Громадського ТБ повідомила заступниця міністра закордонних справ з питань євроінтеграції Олена Зеркаль, яка входила у робочу групу з розслідування катастрофи MH17.

"Завершується робота слідчої групи Нідерландів. У ній беруть участь і українські слідчі. Наскільки нам відомо, наприкінці вересня вже будуть результати слідчої групи. Вони не будуть повністю відкритими, в інтересах слідства. Але це дасть нам можливість перейти до другого етапу – до судочинства", - сказала Зеркаль.

За її словами, в України вже є два "готових політичних рішення" які приймуть після завершення кримінального розслідування у вересні.

Також Зеркаль уточнила, що за результатами розслідування стануть відомі конкретні особи, які причетні до збиття авіалайнера.

Як повідомлялося, 13 жовтня минулого року Ради безпеки Нідерландів оприлюднила фінальний звіт щодо катастрофи MH17.

За висновками експертів, літак Boeing-777 авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" був збитий над Донецької областю 17 липня 2014 року ракетою, запущеною російським зенітно-ракетним комплексом "Бук".

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування