Поліція не зафіксувала грубих порушень на виборах

Неділя, 17 липня 2016, 23:35

У Нацполіції заявляють, що грубих порушень правопорядку під час довиборів народних депутатів у 7 округах не зафіксовано.

До 20:00 17 липня до поліції надійшло 150 повідомлень про порушення, пов’язані з виборчим процесом, повідомляє прес-служба Нацполіції.

Найбільша кількість таких повідомлень зафіксована у Луганській області – 44. Далі йдуть Чернігівська (41), Херсонська (31), Полтавська (12), Волинська (10), Дніпропетровська (7) та Івано-Франківська (5) області.

За результатами перевірки поліцейськими відкрито 14 кримінальних проваджень, 8 з яких стосуються порушення виборчих прав громадян.

Зокрема, відкрито 3 кримінальних провадження за статтею 158-1 (Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз) Кримінального кодексу України. Таких проваджень – по одному у Дніпропетровській, Луганській та Полтавській областях.

Крім того, на Івано-Франківщині відкрито 2 кримінальних провадження за ст. 158 (Надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів, документів референдуму, підсумків голосування або відомостей Державного реєстру виборців) Кримінального кодексу.

Також в Луганській області відкрито кримінальне провадження за ст. 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) КК України.

Ще два кримінальних провадження поліція відкрила за ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України – по одному у Полтавській та Чернігівській областях.

Решта проваджень відкриті за фактами неправдивих повідомлень про замінування (3 –  в Херсонській області), нанесення легких тілесних ушкоджень  (2 – в Чернігівській області) та підроблення документів (1 – в Луганській області).

Станом на 20.00 всі виборчі дільниці закрилися, триває підрахунок голосів. Поліція продовжує забезпечувати публічну безпеку і порядок у місцях роботи комісій.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування