Путін пообіцяв усунути посадових осіб, які потрапили в доповідь WADA

Понеділок, 18 липня 2016, 20:52

Посадові особи, названі в доповіді комісії Всесвітнього антидопінгового агентства як прямі виконавці, будуть тимчасово відсторонені від займаної посади до повного завершення розслідування.

Про це йдеться в заяві президента РФ Володимира Путіна, поширеній в понеділок прес-службою Кремля.

"Посадові особи, названі в доповіді Комісії як прямі виконавці, будуть тимчасово відсторонені від займаної посади до повного завершення розслідування", - сказав глава російської держави.

"Однак для того, щоб прийняти остаточне рішення про відповідальність відповідних посадових осіб, просимо Комісію WADA надати повнішу, об'єктивну, засновану на фактах інформацію для врахування її в розслідуванні російськими правоохоронними та слідчими органами", - йдеться в заяві.

У документі підкреслюється, що ця робота, "поза всяких сумнівів, буде доведена до кінця з подальшим прийняттям вичерпних заходів для запобігання порушень російського законодавства і взятих на себе нашою країною міжнародних зобов'язань".

Сьогодні глава Незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства Річард Макларен представив підсумки розслідування звинувачень російських учасників Олімпіади в Сочі у вживанні допінгу.

Зокрема, Макларен заявив, що влада РФ, зокрема Мінспорту, покривала застосування допінгу російськими спортсменами на сочинській Олімпіаді.

"Міністерство спорту керувало, контролювало маніпуляцію результатами перевірок спортсменів і підміну допінг-проб", - стверджують автори документа.

Члени комісії також прийшли до висновку, що в цих операціях брали участь лабораторії в Сочі та Москві. Крім того, глава комісії Річард Макларен заявив, що "активну участь" було відзначено і з боку ФСБ, а також заступника міністра спорту Юрія Нагорних.

"Ми встановили, що робота проводилася на регулярній основі під час підготовки національної збірної Росії за рахунок заміни зразків в рамках Олімпійських ігор із залученням до цієї роботи міністерства спорту. У 2013 році заздалегідь перевозили зразки проб в секретну будівлю ФСБ недалеко від лабораторії в Сочі, як це було вже заявлено, із залученням до цієї роботи пана Нагорних - заступника міністра спорту", - сказав глава незалежної комісії WADA.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News