Бойовики підтягнули танки до лінії розмежування – розвідка

Вівторок, 19 липня 2016, 11:22

Бойовики підтягнули до населеного пункту Яковлівка (напрямок на Авдіївку) мотострілецький взвод, два танкові взводи та вогневий взвод РСЗВ "Град" реактивного артилерійського дивізіону 11 окремого мотострілкового підрозділу.

Про це повідомляє Головне управління розвідки на своїй сторінці у Facebook.

Яковлівка знаходиться зовсім поруч з лінією розмежування і всього за кілька кілометрів від Авдіївки, підконтрольної українській владі, тому таке переміщення важкої зброї є порушенням мінських домовленостей.

 

Також українська сторона надала СММ ОБСЄ інформацію про наявність танків, артилерійських систем та САУ у районах населених пунктів Тельманове, Розсипне та Донецьк.

Крім того, згідно з повідомленням, встановлено прибуття з території РФ залізничних ешелонів з озброєнням та військовою технікою, паливно-мастильними матеріалами.

Зокрема, до залізничної станції "Донецьк-2"  прибули 30 платформ з танками та самохідними артилерійськими установками, вагони з особовим складом, цистерни з паливно-мастильними матеріалами.

До Харцизька прибули 10 цистерн з дизельним паливом (500 тонн), до Іловайська – шість цистерн з дизельним паливом (300 тонн), платформи з військовою технікою (дві САУ, три 122-мм бойові машини РСЗВ "Град", два БТР).

Також розвідка повідомила про чергові втрати особового складу з’єднань та частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів ЗС РФ.

18 липня, згідно з повідомленням, загинули троє та поранено 14 військовослужбовців 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) та 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, а також 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов), 2 (Луганськ) та 7 (Дебальцеве) окремих мотострілецьких бригад 2 АК (Луганськ) ЗС РФ.

Найбільш втрат зазнала 2 окрема мотострілецька бригада (Луганськ) 2 АК ЗС РФ, підрозділи якої здійснювали обстріли сил АТО у районі Станиці Луганської, додали у розвідці.

Також відомство додало, що встановлено особисті дані деяких поранених військовослужбовців російських окупаційних військ: кулеметник мотострілецького батальйону 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК ЗС РФ Кленоц Володимир Сергійович (28.01.1977р.н.), заступник командира взводу мінометної батареї зі складу 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК ЗС РФ Барин Олександр Васильович, гранатометник мотострілецького батальйону 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК ЗС РФ Дмітрієв Олег Сергійович (06.07.1981р.н.).

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування